OPĆENITO O ZRAČENJIMA

Kako je već rečeno u uvodnoj stranici, zračenja koja u našem životnom prostoru mogu smetati energetskoj stabilnosti našeg tijela u osnovi su magnetske prirode. Ova vrsta utjecaja na organizam stanje dugoročno može negativno utjecati na opće psihičko i fizičko zdravlje.

Osnovna smetnje koja nastaje u ljudskom tijelu koje je pod utjecajem štetnih zračenja su najčešće je poremećaj struje živčanog sustava i električnog otpora kože, a to rezultira nizom nestabilnosti i organskih disfunkcija kao to su slijedeće:

–          osip, dermatoze,

–          preznojavanje, trnci u tijelu,

–          disfunkcija metabolizma stanica tijela,

–          psihička napetost, nemir i nesanica,

–          tahikardije i poremećaj rada srca

–          poremećaj žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem: hipofiza, hipotalamus, štitnjača, nadbubrežna žlijezda, gušterača …

–          poremećaj rada unutrašnjih organa koji reguliraju metabolizam i imunološki sustav: bubrezi, jetra i slezena, …

–          poremećaj stabilnosti centralnog živčanog sustava: glavobolje, migrene, gubitak koncentracije, progresivni umor, latentni stres, …

Izbjegavanje mjesta štetnih zračenja u vrlo kratkom vremenu u ljudskom tijelu stvara ravnotežu i rebalans električnih stanja unutar živčanog sustava, osigurava da mozak (kao osnovni generator strujnih bioelektričnih impulsa) kroz živčani sustav ostvaruje sinkronizaciju rada unutrašnjih organa i organskih sustava, te psihomotoričkih funkcija. Isti pozitivan učinak se može očekivati ukoliko i dalje boravimo u uobičajenom prostoru, a štetna zračenja su stabilizirana nekim od raspoloživih metoda zaštite – uspješno instalirana zaštita od štetnih zračenja.

Bez obzira koja je vrsta zračenja prisutna, u osnovi se radi o lokalnom poremećaju geomagnetskog polja uslijed djelovanja prirodnih silnica magnetskog polja planeta Zemlje (Hartmann-ova mreža), podzemni vodeni tok koji stvara distorziju stabilnog magnetskog polja nad površinom tla ili lokalno tehničko zračenje koje izaziva jače ili slabije magnetsko polje uzrokovano protokom struje kroz visokonaponsku električnu mrežu (glavni strujni kablovi dalekovoda, lokalnih električnih mreža i fasadnih električnih vodova, te etažni električni uklopni ormari u stambenim objektima).

Više o ovim (a i drugim često spominjanim) vrstama zračenja pročitajte u posebnom prilogu u izborniku s desne strane internetske stranice.

Iako mnogi smatraju da je niskonaponska mreža također štetno tehničko zračenje, to ne odgovara istini. Standardna stambena niskonaponska instalacija ne stvara značajno magnetsko polje koje može utjecati negativno na struju živčanog sustava organizma i stabilnost funkcija tijela. Također je nevažno razmatranje utjecaja prijenosnih telefona fiksne telefonske mreže zbog relativno neškodljivog utjecaja u omjeru frekvencije i snage radio-emisije kojima oni ostvaruju vezu između prijenosnog uređaja (telefona) i bazne stanice (kućne baze / punjača fiksnog telefonskog priključka). Utjecaj elektromagnetskog polja kućanskih aparata (hladnjak, perilica rublja, mikrovalna pećnica, TV prijemnik i slično) lokalnog je karaktera, što znači da je prostor od cca 1 metar radijalno oko uređaja pod slabim utjecajem električnog sustava aparata, a više od toga je snaga zanemariva.

Bez obzira na ove općenite prosječne rezultate, poželjno je mjernim uređajima točno izmjeriti utjecaj pojedinog uređaja u njegovoj neposrednoj okolini.


NAPOMENA: Postoji vrlo učestalo otkrivanje nekoliko vrsta tzv. “zračenja” koje radiestezisti uporno “otkrivaju”, a koje nemaju nikakve posebne forme, odnosno forme. U te spadaju: kosmička zračenja, zračenje satelitskih antena, Curry-eva mreža i slično.

 Geomagnetko polje i sunčevo zračenje

“Kosmičko zračenje” je zračenje čestica iz svemirskih izvora (odnosno – “sunčev vjetar”) koje nije usmjereno u uskim područjima i stoga se disperzno nalazi svugdje u gotovo istom intenzitetu ukoliko ga atmosfera propušta. Većina ovog zračenja izravno je kolektirano u formu Hartmann-ove mreže, tako da ga u toj formi možemo definirati.

Razmatranje “zračenja satelitskih antena” je besmisleno, jer su tanjuraste antene RTV signala pasivni prijemnici, samo sakupljaju signal koje komunikacijski sateliti usmjeravaju prema zemljinoj površini. To znači da je neizbježno prihvatiti činjenicu o postojanju rasutog komunikacijskog signala u općem prostoru, a zanemariti negativan utjecaj njegove koncentracije sakupljene u prijemnoj sondi u središtu antene. Opasnije je 10 minuta razgovora bilo kojim mobitelom prislonjenim na uho nego mjeseci sjedenja neposredno uz satelitsko antenu.

Curry-eva mreža nije tehnički dokazanog postojanja i ostaje kao alternativna opcija. Mnogi radiestezisti bi se izrazito usprotivili stajalištu da Curry-eva mreža ne postoji, ali na pitanje što je tvori i kako se ponaša – nemaju odgovora (unatoč tome “idealna je za popunjavanje onih područja prostora bez druge vrste zračenja”).

Time je rezultat u alternativi (radiesteziji) gotovo poražavajući: sa Curry-evom mrežom, kosmičkim zračenjem i mnogim ostalim radiestezijskim zračenjima – niti jedan prostor u kojem boravimo nema niti jedan kvadratni metar čiste i sigurne zone. To je besmisleno, ali je izuzetno plodonosno za one osobe koje otkrivanjem zračenja imaju namjeru zastrašiti ukućane pričama o pogubnim zračenjima koje treba hitno zaštititi (najčešće rukotvorinama, napravama i mnogim rekvizitima koji nemaju nikakve veze za realnom zaštitom od zračenja).

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting