ZAŠTITA OD ZRAČENJA

Bez dvojbe, najbolja “zaštita” od zračenja jest izbjegavati zone poremećenog i nestabilnog geomagnetskog polja. Nakon utvrđivanja eventualnog postojanja one vrste zračenja koje mogu utjecati na naše zdravstveno stanje, potrebno je odrediti koje je najbolje rješenje za izbjegavanje negativnog utjecaja: razmještaj u stambenom ili radnom prostoru (ležaj, trosjed, radno mjesto) u zonu bez registriranog zračenja.

Ukoliko je razmještaj nemoguć ili nepogodan (nepoželjan), tada je potrebno izvršiti neutralizaciju utjecaja štetnog zračenja u radnom ili stambenom prostoru. Neutralizacija se može postaviti nakon utvrđenog stanja u prostoru tako da se izvrši izbor najpogodnijeg mjesta za postavljanje neutralizatora.

Postavljanje sredstava za neutralizaciju mora biti provedeno precizno i nakon postavljanja mora se objektivno utvrditi djelovanje neutralizacije. Što to konkretno znači?

Neutralizator zračenja svojim zaštitnim opsegom (područjem na kojem sanira utjecaj zračenja) mora optimalno pokriti najveći korisni prostor, odnosno, cilj je sa što manjim brojem neutralizatora postići što veću površinu pod zaštitom. Nakon postavljanja neutralizatora potrebno je elektroničkim uređajima provjeriti ispravnost instalacije zaštitne naprave i uspješnost neutralizacije zračenja: signal prisutnosti štetnog zračenja mora biti uklonjen, odnosno zona prema signalu detektora zračenja mora biti čista.

Postavljanje VEKTOR-a na mjesto zračenja i provjera neutralizacije

Postoje različite vrste sredstava za ublažavanje i neutralizaciju zračenja, a neke od njih ćemo posebno razmotriti. Nakon više od 20 godina aktivnog rada i iskustva u neutralizaciji zračenja, u odnosu cijene i kvalitete postignutog rezultata, ENERGODISK VEKTOR se pokazao kao neutralizator bez konkurencije. Osim VEKTOR-a uočeno je da neke (malobrojne) vrste prostirki za ležajeve (podloge za madrace, “štep-deke” i slično) pokazuju rezultate umanjujući utjecaj zračenja, ali samo na površini iznad ležaja.

PROSTIRKE

Jedna od najstarijih metode zaštite je postavljanje prostirke koji bi trebala na neki način savijati postojeće silnice zračenja oko mjesta ležaja. Prirodni materijal je stabljika pšenice (pšenična slama – celuloza i učinak brojnih sitnih komora unutar stabljike), a što u formi podloge disperzira gustoću magnetskih silnica i većinu postojećih silnica razdvaja po vanjskoj konturi postavljene prostirke.

Raslojavanje zračenja prostirkom

Ovaj učinak, unatoč mnogim uočenim pokušajima koji su evidentirani na terenu, neće se postići postavljanjem slojeva aluminijske folije, niti postavljanjem olovnih ploča ispod madraca ležaja. Postavljanjem olovnih folija ili olovnih ploča (djelotvorna zaštita od radioaktivnog zračenja – od radioaktivnih čestica) očit je primjer zabune zbog termina “štetnih zračenja” o čemu je pisano u uvodnom tekstu (uvodna stranica).

U posljednjih desetak godina često se na tržištu nude prostirke koje imaju u sebi razne oblike magnetskih traka, pa i kristala. Takve magnetske ili kristalne prostirke mogu imati svoj utjecaj u vidu dodatne magnetske ili kristalne stimulacije organizma, ali je u praksi pokazano da one najčešće uopće ne stvaraju zaštitu od geomagnetskog zračenja. U mnogim slučajevima detekcije zračenja na terenu utvrđeno je da se iznad tih prostirki (pri mjerenju elektroničkim detektorima zračenja) jasno pronalazi Hartmann-ova mreža i signali zračenja podzemnih vodenih tokova. Nepotrebno je navoditi da je cijena takvih prostirki sasvim neopravdana prema deklariranom učinku (od više tisuća kuna do više tisuća Eura).

Ali pojedine prostirke (one koje ipak “rade” i imaju sposobnost odbijanja silnica zračenja po rubu svoje konture) imaju jedan nedostatak – ne mogu se osim za ležajeve koristiti za ostale primjene i područja zaštite: dvosjed, fotelja, trosjed, radno mjesto (uredska sjedalica) i drugo.

ZAŠTITNE PLOČE, PODMETAČI, SPIRALE I OSTALO

Doslovno, sasvim je naivno i besmisleno smatrati da će nekakva vrsta zaštite (posebno se misli na razne vrste zaštitnih ploča za suzbijanje štetnih zračenja) nasumično postavi ispod ležaja ili negdje u stambeni prostor. U posljednjih 20 godina aktivnog rada, suradnici programa BIOTEHNIKA prikupili su mnoštvo različitih naprava za zaštitu od zračenja koje su ljudi postavljali u svom radnom i životnom prostoru. Naknadna radio-biološka mjerenja učinkovitosti tih naprava na ispitnim mjestima štetnih zračenja (poznata vrsta snaga i djelovanje zračenja na kojim se provjeravalo djelovanje zaštitne naprave / uređaja) pokazali su rezultate koji su bili neizrecivo različiti: od bizarnih i smiješnih do relativno negativnih učinaka. Bile su to razne ploče od kartona, šperploče i lesonita, štampane elektroničke ploče s vodičima “u kratkom spoju”, razne bakrene spirale i opruge, … pa do raznih vrsta piramida.

Piramida? Mnogi klijenti upitali su o tome, jer se neko vrijeme smatralo da piramida može očistiti prostor od štetnog zračenja. Po ovom pitanju jedini zaključak je da današnja zapadnjačka civilizacija voli mistificirati o tome što znače piramide, pa u konačnici smatraju da su piramide kao geometrijski oblici svemogući. Odgovor što je to piramida i čemu služi (kao i da li štiti od zračenja) može nam dati samo onaj izvor koji o piramidama zna najviše – Egipat. U drevnom Egiptu piramide su se gradile kao grobnice. Imale su (i imaju) mogućnost kondenzacije i koncentracije energije u svojoj vertikalnoj osi na visini od jedne trećine od baze.

Ali, da li piramida služi za bioenergetsko iscjeljivanje, za zaštitu od zračenja, za bilo što osim onoga čemu je služila (dakle, grobnica i zaustavljanje propadanja mrtvog tkiva)?

Naravno da ne. Da to nije tako onda bismo u Egiptu i danas pronalazili piramide raznih veličina u svim namjenama koji bi mogle biti očite, u svim starim egipatskim kućama postojale bi male piramide za zaštitu od zračenja, za iscjeljivanje, za miran san… Ništa od toga. Egipćani su znali najviše o piramidama i najviše su bili upućeni da ona ne služi u te svrhe. Jer ih za te svrhe nikada nisu koristili. Logično i jednostavno rješenje pitanja, ali na opću neugodnu sramotu sklonosti mistifikaciji koju današnja zapadna civilizacija često voli podmetati kada nema odgovora na sva tajnovita pitanja.

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting