BIOTEHNIKA

Program BIOTEHNIKA

Program BIOTEHNIKA je započeo svoj razvoj u jesen 1990. godine predstavljanjem prve projektne ideje na 39. svjetskom sajmu inovacija i tehničkih unaprijeđenja “EUREKA ’90″ (Bruxelles, Belgija). Tom prilikom nastup je nagrađen sa srebrnom medaljom, dok je početkom rata u RH bilo nemoguće nastupati na izložbama EUREKA sve do jeseni 1993. godine. Tada je na 42. svjetskom sajmu pronalazaka i tehničkih unaprjeđenja EUREKA (BRUXELLES 1993.) inovator ing. Goran Ergović nagrađen s dvije brončane medalje i  s počasnom medaljom Rumunjske akademije znanosti INVENTICA. Sudjelovanje na izložbi EUREKA ’93 bila je prva međunarodna promocija finalnog proizvoda na patentnoj ideji neutralizatora geopatogenih zračenja – ENERGODISK VEKTOR.

Komisija za inovacije EUREKA tom prilikom (u iznimno oštroj konkurenciji jer su te godine po prvi put nastupali i japanski inovatori) posebno je bodovala samu patentnu ideju NEUTRALIZATORA ZRAČENJA (nagrađeno s brončanom medaljom), a dodatno i posebno uspješan proizvod ENERGODISK VEKTOR na osnovu inovacije (također nagrađeno s drugom brončanom medaljom).

Osim ovih rezultata, Komisija za inovacije Rumunjske akademije znanosti uočila je iznimnost ovog projekta u tome što je konačno nešto kao radiestezija (disciplina iz graničnih / alternativnih područja znanosti) dobila svoju egzaktizaciju: otkrivanje štetnih zračenja konačno je postalo tehnički mjerljivo i time postaje dio mjerne tehnike, te se raspoznaje pod novim terminom: radio-biološka mjerenja.

Objektivnost pristupa i metodologija utvrđivanja uspješnosti zaštite od štetnih zračenja postaju nova dimenzija u zaštiti ljudskog zdravlja od vanjskih čimbenika. Inovator Goran Ergović zbog tog uspjeha odlikovan je počasnom medaljom INVENTICA koju Komisija za inovacije pri Rumunjskoj akademiji znanosti dodjeljuje svojim inovatorima kao nagradu za životno djelo nakon što ostvare 100-ti patent u svojoj karijeri. Inovator Goran Ergović nositelj je 17-te po redu medalje INVENTICA – za svoju prvu inovaciju.

Od tog trenutka Radiestezija kao dotadašnja metoda otkrivanja (detekcije) štetnih zračenja postaje komparativna metoda utemeljenja na senzitivnim osobinama rediesteziste – subjektivna metoda mjerenja štetnih zračenja u prostoru.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting