Zračenje mobitela

PITANJE: Može li “Mini-VEKTOR” spriječiti zračenje mobitela? S obzirom da već tri godine koristim Energodisk “VEKTOR” za stambeni prostor, na savjet jednog osječkog radiestezista, voljela bih koristiti i “Mini-VEKTOR” ukoliko bi mi pomogao i pri eliminiranju štetnog zračenja mobitela. (Sanja, Osijek)

Energodisk “Mini-VEKTOR” može stabilizirati mogući poremećaj u tijelu koji bi nastao utjecajem VF (visokofrekventnog) zračenja mobitela, ali ne stvara zaštitu od emitiranja radio-signala mobitela.

Naime, takva zaštita je jednostavno tehnički nemoguća i neizvediva. Sve navodne priče o postojanju nekih naljepnica, pločica i drugih sličnih naprava za koje se tvrdi da stvaraju “zaštitu od zračenja mobitela” su neuke priče nestručnih osoba.

Mobitel je ništa drugo nego mala prijenosna radio-stanica koja emitira radio signale do repetitora i prima ih od repetitora mobilne mreže. Iako je današnja generacija mobitela na visokim radnim frekvencijama srećom nisu velike snage.

Jedini problem koji se događa kod mobitela jest njegovo negativno tehničko zračenje koje nastaje primopredajom radio signala (i prilikom prijema signala i prilikom predaje signala). Nemoguće je blokirati njegovo zračenje, jer bi to značilo da je prekinuta njegova emisija radio signala do repetitora odnosno, mobitel ne bi radio, ne bi imao odlazni signal. On ima kuglastu elektromagnetsku radio-emisiju oko svoje unutrašnje antene (sada skrivene utijelu uređaja, a nekada su bile vanjske i vidljive) i nema sredstva koje bi to kvalitetno “zaklonio” a ne ometao signal.

Utjecaj zračenja mobitela koji ima negativne učinke na naš organizam su slijedeće: zagrijavanje tkiva neposredno uz položaj mobitela, VF utjecaj na živčani sustav i poremećaj struje živčanog sustava, poremećaj rada centralnog živčanog sustava (mozga) uslijed navedenih elektromagnetskih utjecaja visoke frekvencije i drugo.

ZAKLJUČAK: Jedini način da se zaštitite od negativnog utjecaja mobitela je da prilikom dugotrajnijih razgovora (duže od 3 minute) ne koristite uređaj prislonjen na uho uz glavu, već da koristite žičane slušalice ili bežičnu slušalicu tako da je sam uređaj (radio-primopredajnik) udaljen od vitalnih dijelova vašeg tijela najmanje 30 cm.

Iako je i bežična slušalica konstruirana da radi na radio-primopredajnom kanalu, njena je snaga izuzetno manja jer je predviđena za mali domet: do i od mobilnog telefona, dakle do par metara dometa, a telefon ipak do baznih stanica (repetitora na vrhovima zgrada i uzvisina).

Mini-VEKTOR može djelovati na ugroženu zonu tijela stimulativno tako da ublaži ili potpuno ukloni stvoren negativan utjecaj radio-signala koji je djelovao na tkivo i stanice našeg tijela. Pored toga, preporučam slijedeće u tim situacijama kada osjetite da vam uho “gori, zuji i postaje bolno” nakog duljeg razgovora preko mobitela: hladnom vodom umijte taj dio lica, glave i potiljka (blago isperite i ohladite vodom).

Kada isplahnite tkivo koje je bilo pod utjecajem tog zračenja u velikoj mjeri nastaje uklanjanje negativnog učinka djelovanja zračenja radijskog elektromagnetskog polja.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting